Avort medicamentos

Avort medicamentos

Avort medicamentos = 250 Lei include:consultatie, ecografie, medicatie, recontrol.
Tel.: 0727235233

Avort medicamentos

  1. Ce este?

Avortul medicamentos reprezinta o metoda nechirurgicala de intrerupere a sarcinii nedorite care este recomanadata de Organizatia Nationala a Sanatatii, deoarece este o metoda eficienta si care nu implica niciun risc. Aceasta noua metoda care este utilizata si in Romania presupune administrarea unei pastile care contine un hormon ce blocheaza actiunea progesteronului, dar vorbim despre un hormon natural a carui actiune principala este aceea de sustinere a embrionului. Gandeste-te la faptul ca o sarcina nedorita sau o sarcina unde fatul se poate naste cu malformatii sau alte probleme medicale poate fi intrerupta fara a repercusiuni asupra sanatatii tale.

 

  1. Cum se procedeaza?

In primul rand, trebuie sa mergi la medicul tau ginecolog pentru a avea parte de o consultatie,  pentru a vedea in cate luni de sarcini se afla si pentru a hotari impreuna cu acesta daca doresti sa pastrezi sau nu sarcina. In cazul in care raspunsul este afirmativ, ti se vor administra comprimate de antiprogesteron, sub supraveghere medicala. Dupa administrarea acestui medicament, ca pacienta trebuie sa fii constienta ca poate exista posibilitatea de sangerare, care difera de la caz la caz sau exista cazuri unde sangerarea nu apare, pana in momentul in care se administreaza prostaglandina. In prima zi cand mergi la medic, ti se administreaza prima parte a medicamentului, iar peste un interval cuprins inre 1-3 zile, se administreaza al doilea preparat. Peste 2 saptamani, este necesara o consulatie medicala, pentru a analiza starea de sanatate si constatarea lipsei sarcinii.

 

  1. Ce beneficii sunt?

Prin avort medicamentos, se evita interventia chirurgicala si a anesteziei. De asemenea, riscurile de implicatii infectioase sunt mult mai mici  si un avort medicamentos reprezinta o metoda naturala, confidentiala si confortabila de intrerupere a sarcinii.

 

  1. Ce simptome sunt?

Dupa administrarea medicamentelor pentru avort medicamentos, apar crampe in zona de jos a abdomenului, dureri ce pot fi reduse sau comprimate prin adminstrare de antiinflamatoare. De asemenea, poate aparea o hemoragie abundenta prin eliminarea oului fetal sau pot aparea eliminari sanguinolente timp de 1-3 saptamani, eliminari care sunt moderate sau neinsemnate.

 

  1. Ce efecte secundare apar?

Pot aparea urmatoarele simptome de scurta durata: greata, voma, dureri de cap, frisoane, diaree, slabiciune, ameteala.

 

  1. Exista complicatii?

In cazul in care optezi pentru eliminarea sarcinii prin avort medicamentos, trebuie sa fii constienta ca pot exista ecomplicatii intr-un procentaj foarte mic: sarcina continua, avort incomplet, hemoragie abundenta.

 

  1. Pana la ce perioada a sarcinii se poate aplica metoda de avort medicamentos?

Pana la maximum 9 saptamani de sarcina se aplica aceasta metoda de eliminare a sarcinii. In schimb cu cat este mai mica perioada de sarcina, cu atat este mai bine pentru o eliminare optima a acesteia.

 

  1. Sunt femei care nu pot folosi aceasta metoda?

Metoda de avort medicamentos nu este aplicata femeilor cu sarcina extrauterina sau cu suspiciune la ea. De asemenea, femeile cu insuficienta suprarenala, cu o sarcina mai mare de 9 saptamani, cu reactie alergica la preparate, cu coagulatii sau terapii anticoagulante sau cu preparate steroide nu pot folosi aceasta metoda de avort.

 

  1. Cat este de eficient avortul medicamentos?

S-a demonstrat, in mediu, ca are o eficienta cuprinsa intre 90-95%, dar depinde si de modul de administare a medicamentelor si de perioada sarcinii.

 

  10.  Aceasta metoda se poate folosi in mod repetat?

Metoda avort medicamentos poate fi aplicatata in mod repetat, fara a avea vreo influenta negativa asupra starii de sanatate sau psihice a femeii.

 

Detalii de contact

De ce noi?

MBCAL este o firma privata cu sediul in Bucuresti, Calea Victoriei 142-148, infintata in anul 1996 in Germania. A urmat o evolutie ascendenta in topul firmelor private internationale de sisteme Laser, sisteme IPL si produse farmaceutice cu calitate maximala.