Intrerupere sarcina

Intrerupere sarcina

O intrerupere de sarcina nu este niciodata metoda care trebuie sa va vina in minte atunci cand ati aflat ca sunteti insarcinata. In schimb daca nu doriti sa pastrati copilul, deoarece nu sunteti pregatita pentru a pasi in aceasta noua etapa a vietii sau este posibil ca fatul sa se nasca cu anumite probleme sau malformatii, atunci e mai bine sa apelati la o intrerupere de sarcina.

 

Ideal este sa fiti informata inainte cu tot ceea ce presupune acest pas. In primul rand, este vorba despre o consultatie pe care trebuie sa o faceti la medicul dumneavoastra ginecolog, deoarece el este singurul in masura in a va da cel mai bun sfat in ceea ce priveste sarcina dumneavoastra. De asemenea, tot el va poate indruma spre a opta pentru cea mai buna metoda de intrerupere sarcina. Eventual puteti opta pentru varianta chirurgicala de chiureta sau varianta de avocat medicamentos, care nu implica interventie chirurgicala si va ajuta sa scapati de anumite traume psihice sau fizice. Indiferent pentru ce tip de metoda vreti sa faceti, trebuie sa va informati cu privire la  beneficiile si dezavantajele fiecarui tip de avort. Totodata, metodele pentru care vreti sa optati difera in functie de trimestrul de sarcina in care va aflati, mai ales ca metoda de intrerupere sarcina prin avort medicamentos se aplica atunci cand sarcina este dezvoltata pana la 9 saptamani. In ceea ce priveste avortul chirugical, muti medici ginecologi nu recomanda optarea pentru avortul chirurgical, deoarece primul trimestru al sarcinii care se intinde pana la 12 saptamani este unul foarte incipient. In ambele cazuri, apar efecte secundare, precum crampele abdominale asemanatoare durerilor menstruale care ar trebui sa treaca dupa o perioada de 14 zile de la interventia suferita, sangerari neregulate in primele 21 de zile, labilitate emotionala, posibile infectii manifestate prin cefalee, ameteala, febra, stari continue de indispozitie, greturi, varsaturi, balonare sau consipatie si lipsa menstrei in primele 6 sapatamani. Acest ultim aspect nu trebuie sa va ridice niciun semn de intrebare, avortul nu este un procedeu care poate determina infertilitatea femeii, dimpotriva, puteti ramane din nou insarcinata la scurt timp dupa ce ati apelat la una dintre interventiile pentru intrerupere de sarcina mentionate mai sus.

 

Mai exista un tip de avort, si anume, avortul terapeutic sau impus de medic, in schimb nu se face la cererea pacientei. Medicul ginecolog recurge la aceasta metoda, pentru ca o continuare a sarcinii pune in pericol atat viata mamei, cat si  a factului. Avortul terapeutic se face atunci cand fatul prezinta anormalitati care implica organele vitale si nu prezinta mari sanse de supravietuire sau prezinta mari pericole pentru mama. Totusi, exista anumite conditii medicale in ceea ce priveste aplicarea acestui tip de intrerupere sarcina impusa: hipertensiune severa, boli cardiace, depresie severa sau alte boli mentale grave, afectiuni ale rinichilor sau ficatului, cancerul, sarcina multifetala.  Metodele de avort terapeutic sunt identice cu celalte doua, doar ca depinde foarte mult de varsta gestationala si de starea de sanatate a mamei. In general, dupa avortul terapeutic, consecintele au loc la nivel psihologic, deoarece avortul nu a fost un procedeu dorit, dimpotriva, a fost unul fortat de imprejurari, de aceea apare un disconfort menatl, chiar depresie.

 

Cum v-am mai pus nu s-a demonstrat ca aceste metode de intrerupere sarcina afecteaza fertilitatea femeii, in schimb prezinta un risc crescut de a dezvolta complicatii in sarcinile viitoare.

 

Detalii de contact

De ce noi?

MBCAL este o firma privata cu sediul in Bucuresti, Calea Victoriei 142-148, infintata in anul 1996 in Germania. A urmat o evolutie ascendenta in topul firmelor private internationale de sisteme Laser, sisteme IPL si produse farmaceutice cu calitate maximala.